top of page
Merk_Tilburg_Download_img_8728_edited.jpg

MISSIE

 

Een inclusieve samenleving

Stichting Tilburg Pride zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn zonder angst voor discriminatie of geweld. De gemeenschap van LHBTQIA+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, queer, intersekse en/of aseksueel) personen ervaart vaak discriminatie, zowel verbaal als fysiek. Tilburg Pride zet zich actief in voor meer zichtbaarheid, begrip en acceptatie van deze gemeenschap door ontmoetingen te faciliteren en bewustwording te creëren.

Diversiteit en Inclusie

Ons doel is een diverse en inclusieve gemeenschap te bevorderen en stimuleren, waarin verschillen worden omarmd en gevierd. Om dit te bereiken, organiseert Stichting Pride Tilburg jaarlijks activiteiten gericht op de gemeenschap in Tilburg en daarbuiten.
 

Versterken van onze missie

Daarnaast zetten we ons in voor samenwerking met andere organisaties, instellingen en stichtingen die de belangen van een divers en inclusief Tilburg ondersteunen. In 2024 werken we samen met de gemeente Tilburg en Stichting Roze Maandag onder het thema 'Onze Roze Draad' om verbinding te creëren en onze gezamenlijke doelen te versterken.

bottom of page